Reclame

Parken

Informatie over de parken.
Disney Village is een entertainment gebied dat zich bevindt tussen Lake Disney en de Disney parken met winkels, restuarants, live optredens en meer. Zelfs als de parken gesloten zijn, kan je hier het plezier laten verder gaan tot laat in de nacht!

Disney Village werd in 1992, samen met het Disneyland Park, geopend onder de naam 'Festival Disney'. Er zijn tal van winkels, restaurants, live optredens, een echte bioscoop, bars en cafés! Niet erg als je geen toegangsticket hebt voor de parken, want de toegang tot Disney Village is gratis. De meeste winkels en bars zijn niet alleen tot een stuk in de nacht open, maar ook 's morgens voor je naar de parken gaat zijn er al een aantal geopend.

De bekendste winkel is World of Disney. Hier kan je werkelijk alles vinden wat met Disney te maken heeft. Bijna alles wat je in de parken vindt, is hier te koop.

Bars en restaurants

Heb je geen tijd gehad om te dineren in de parken? Dan kan je na sluitingstijd van de parken in Disney Village terecht. Met zijn ruim aanbod aan soorten maaltijden en restaurants, vind je zeker iets naar je goesting.

Een overzicht van de counter service restaurants. Hier moet je eten zelf afhalen.

  • McDonald's: fastfood hamburgers, frieten, milkshakes en salade's.
  • New York Style Sandwiches: belegde broodjes, pizza's en pasta's.
  • Earl of Sandwich: allerlei soorten belegde sandwiches.
  • Five Guys: verse hamburgers, frieten en milkshakes.
  • Starbucks Coffee: koffie, thee, latte's en vlugge hapjes zoals een belegd broodje of een croque monsieur.
  • Vapiano: verse pasta's en pizza's.

Vervolgens heb je ook nog enkele restaurants zoals The Steakhouse, Annette's Diner, Planet Hollywood, Rainforest Cafe, La Grange, King Ludwig's Castle en Cafe Mickey. Voor restaurants wordt aangeraden om op voorhand te reserveren, met uitzondering van Annette's Diner, Planet Hollywood en Rainforest Cafe die geen reservaties toelaten.

Winkels

Hou je van shoppen? Dan is Disney Village the place to be! De World of Disney is de grootste Disney winkel waar je alle merchandise kan krijgen die je ook in de parken kan vinden. Ben je dus iets vergeten te kopen in de parken en zijn deze al gesloten? Geen probleem, want World of Disney is meestal tot middernacht open.

Naast deze grote winkel zijn er ook nog verschillende kleinere gespecialiseerde winkels te vinden.

  • Disney Fashion: de laatste nieuwe kledinglijnen van Disney zijn hier te vinden waaronder t-shirts, hoodies, pyjama's, jurken, hoeden, petten en nog veel meer.
  • The Disney Gallery: prachtige Disney beeldjes, schilderijen en collector's items zijn hier te vinden.
  • World of Toys: op zoek naar leuk speelgoed voor een neefje of nichtje of je eigen kinderen? Deze winkel staat vol met het nieuwe Disney speelgoed!
  • LEGO store: Disney Village heeft zijn eigen lego store!

Uitgaan

Als je na het eten nog een stapje in de wereld wilt zetten, dan kan je dit doen in Disney Village. Zo kan je bijvoorbeeld iets gaan drinken in Billy Bob's Country Western Saloon die vaak live muziek aanbied, of kan je alle sportwedstrijden live volgen in de Sports Bar. Hou je het liever wat rustiger? Dan kan je altijd iets gaan drinken in de bar van King Ludwig’s Castle of in de bar van je Disney Hotel.

Entertainment

Aan entertainment is er geen gebrek. Vaak worden er speciale optredes, concerten en DJ sets gegeven. Place to be voor optredens van verschillende bands, is Billy Bob's Country Western Saloon die tevens zeer lekker eten aanbied à la carte of in buffetvorm. Tijdens the thema seizoenen in de parken wordt er ook een extra podium opgesteld tegenover de Sports Bar waarop kleine optredens worden gedaan en met Kerstmis kan je 's avonds hier ook snoephuisjes vinden.

Bioscoop

Gaumont Cinemas biedt samen met Disney de gasten van Disneyland Parijs een avondje film aan. In Disney Village bevindt zich een echte bioscoop met 15 zalen en bijna 4000 zitplaatsen net naast de ingang (als je van de bezoekersparking komt, niet van Lake Disney).

De zalen zijn voorzien van de laatste technologieën zoals IMAX, 3D en Dolby Digital en zijn het hele jaar geopend.. Vaak wordt dit bioscoopcomplex gebruikt om premières van nieuwe Disney films te tonen. Het enige jammer is dat de meeste films in het Frans zijn gedubd. Dit wil zeggen dat de originele Engelse audio vervangen is door Franse. Een techniek die ook vaak in Duitsland wordt toegepast. Deze films kan je herkennen aan de code 'VF'. Er zijn ook Engelstalige films zonder ondertiteling (code VO) en met Franse ondertiteling (code VOST).

Attracties en shows

Veel gasten van Disneyland Parijs gebruiken Disney Village om naar de themparken te gaan, maar ook in Disney Village zijn er verschillende attracties en shows. Tijdens de zomer zijn er extra wateractiviteiten op Lake Disney. 

None

Na een dagje in de parken rond te lopen, krijg je natuurlijk grote honger! De Buffalo Bill's Wild Wild West show is de grootste Disney dinershow in Europa. Geniet van een spectaculaire show onder leiding van Buffalo Bill met onder andere Chief Sitting Bull, Annie Oakley, de Rough Riders en Mickey en zijn vrienden. Zij brengen je een wervelende Wild West-show met pistoolgevechten en spectaculaire stunts terwijl jij kan genieten van een overheerlijke Texaanse maaltijd.

Deze maaltijd bestaat uit maisbrood, chili con carne, Texaanse BBQ, gekruide aardappeltjes en als dessert warme appeltaart met vanille-ijs. Hierbij wordt ongelimiteerd water, bier, Coca Cola, thee en koffie geserveerd. De cowboy hoed krijg je er gratis bij!

Het is een echte aanrader om de dag mee af te sluiten!

None

Sinds 2005 hebben de gasten de mogelijkheid om over de themaparken te kijken op een hoogte van 100 meter. PanoraMagique is een, met helium gevulde, ballon die maximaal 30 personen per vlucht kan voorzien van een prachtig uitzicht. Op zijn hoogste punt, kan je tot 22 kilometer ver kijken!

De openingsuren van de attractie zijn verschillend. Meestal is PanoraMagique enkel geopend in het hoogseizoen en wanneer het goed weer is. Bij hevige wind of regen zou het te gevaarlijk zijn om een vlucht te maken ondanks de ballon goed vastgemaakt is met kabels.

None

Tijdens het zomerseizoen is er op Lake Disney extra water entertainment voorzien. Zo kan je bijvoorbeeld met bootjes op het water varen.

Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.