Reclame

Parkeren

Waar kan je parkeren?

Verblijf je in Disneyland Parijs, maar niet in een Disney-hotel? Dan moet je ergens je auto, motor of camper kwijt. Ook wanneer je een hotel neemt dat iets verder verwijderd is van de magie, dan kan je parkeren op de parking van Disneyland Parijs.

Verblijf in een Disney-hotel

Als je met de auto in Disneyland Parijs bent, dan volg je de borden tot aan je Disney Hotel. Aan de slagboom moet je je reservatiebevestiging aan de bewaking laten zien. Deze zal meestal ook even je koffer van de auto nakijken voor de veiligheid. Wanneer de slagboom open gaat, kan je je auto gratis parkeren op de parking van het hotel.

Als je verblijft in Disney's Davy Crockett, dan kan je met je baggage naar de incheckbalie gaan. Ook al is je kamer nog niet klaar, kan je je baggage achterlaten in het hotel. Voor je het hotel kan betreden, moet je eerst wel even met je baggage door een scanner.

Met de Disney Hotel Easy Pass mag je ook gratis parkeren op de grote parkeerplaats aan de parken.

Partner-hotel

Bij de partnerhotels van Disneyland Paris, zoals Hôtel L'Élysée Val d'Europe, B&B Hotel en Adagio Marne-La-Vallée Val d'Europe kan je gratis parkeren. Vanuit daar rijden meerdere keren per uur gratis pendelbussen naar de entree van Disneyland Paris. Je moet wel een reservatie hebben in het hotel.

Parkeerplaats

Er is een grote parkeerplaats kort aan de parken. Van hieruit zijn er wandelwagen en rolpaden tot de ingang voorzien.

Kosten:

 • € 30 per dag voor een auto minder dan 2 meter hoog
 • €40 voor voertuigen meer dan 2 meter hoog
 • € 25 voor een motor
 • € 40 voor een camper

De parkeerplaats is geopend vanaf 08.00u tot een half uur na de sluiting van de parken. Uitrijden is altijd mogelijk. Tijd genoeg dus om nog even door Disney Village te gaan!

Verder zit parkeren inbegrepen bij de drie duurste Disneyland-jaarkaarten. Dat zijn Magic Flex, Magic Plus en het vip-abonnement Infinity Voor Infinity-abonnees is er een speciale vip-parkeerplaats in het leven geroepen.

Disney Parking+

Nieuw vanaf 1 oktober 2018 is Disney Parking+, een speciale VIP parking vooraan het parkeerterrein. Plaatsen zijn beperkt want het zijn maar twee rijen. Deze parking is enkel toegankelijk via een code die de slagboom doet opengaan. Een dagje parkeren kost je € 45.

Parkeren in Disney Village

Parkeren is eveneens mogelijk in de parkeergarage van Indigo, die zich naast Disney Village bevindt. Deze parkeergarage is op loopafstand van de parken. Bepaalde jaarpashouders ontvangen hier 20% korting, maar niet in het weekend.

Bekijk ook de route hoe je tot aan Disneyland Parijs geraakt.

Tarieven:

 • € 3,60 per uur
 • € 10 voor 3 uur
 • € 24 voor 24 uur
Prijzen onderhevig aan wijzigingen.

Parkeren bij het station

Het is ook mogelijk om te parkeren bij parking EFFIA. Deze parking is gelegen bij het station SNCF Marne-La-Vallée Chessy op slechts 3 minuten van Disney Village.

Tarieven:

 • €5 per uur
 • €13 voor 6 uur
 • €18,50 voor 12 uur
 • €25 per dag
 • €50 voor een weekend
Prijzen onderhevig aan wijzigingen.

Alternatieven

Als je liever niet betaalt voor parkeren, zijn er tal van alternatieven om je auto thuis te laten staan. Een handige optie is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld, als je vanuit Brussel-Zuid naar Disneyland Paris wilt reizen, rijdt er dagelijks een TGV rechtstreeks naar het station 'Marne-La-Vallée Chessy'. Dit biedt een handige en efficiënte manier van reizen zonder je zorgen te hoeven maken over parkeerkosten of het vinden van een parkeerplaats.

Door te kiezen voor de TGV als vervoermiddel, kun je genieten van het gemak en comfort van de treinreis. Je hebt de mogelijkheid om te ontspannen, te genieten van het landschap en je voor te bereiden op een geweldige dag in Disneyland Paris. Bovendien draag je bij aan duurzaam transport door de auto thuis te laten staan.

Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.