Reclame

Vervoer

Hoe geraak je in Disneyland Parijs?

Hoe geraak je in Disneyland Parijs? Disneyland® Paris ligt op slechts 40 kilometer van het centrum van Parijs Je kan er heel gemakkelijk geraken met de volgende methodes van transport.

Met de trein of metro, RER

Disneyland Paris biedt verder een unieke bagage service & check-in voor gasten die per trein arriveren. Via de Disney Express balie op de bovenste etage van het station Marne-La-Vallée Chessy kun je je bagage afgeven, inchecken in je hotel en met de toegangstickets direct de parken in. Deze dienst moet je echter wel bijboeken bij je arrangement voor € 14 per persoon (vanaf 3 jaar).

Met de TGV

Met de TGV reis je via Brussel-Zuid rechtstreeks naar Disneyland Paris (station ‘Marne-La-Vallée Chessy’). Er vertrekt twee maal per dag een TGV vanuit Antwerpen (Antwerpen Centraal) en Brussel (Brussel Zuid) die rechtstreeks naar Disneyland Parijs rijdt. 

Met de Thalys

Met de Thalys reis je rechtstreeks naar Parijs (station ‘Gare du Nord’). Vervolgens moet je metro (RER) nemen. Deze rit zal ongeveer 40 minuten duren. Bij aankomst op station ‘Gare du Nord’ neem je de RER B naar station ‘Châtelet Les Halles’. Hier stap je vervolgens over op de rechtstreekse metro naar Disneyland Paris (RER A naar station ‘Marne-La-Vallée Chessy’). Voor meer informatie over de metro, inclusief prijzen, zie hieronder.

Vanaf april 2019 kan je 2x per dag rechtstreeks naar Disneyland reizen. Boek hier je tickets:

Met de RER

RER staat voor Réseau Express Régional en is de snelle metro van Parijs waarmee je verschillende delen van de stad kan bereiken en natuurlijk ook Disneyland Parijs! Een RER station is verschillende van een metro station. De RER treinen zijn snelheidstreinen en stoppen niet overal.

Als je niet in Disney hotel verblijft, bijvoorbeeld in het dichtstbijzijnde Bussy-saint-Georges of Torcy, dan is het gemakkelijk om de RER te nemen naar Disneyland Parijs. Het duurt slechts 10 tot 15 minuten. Vanuit het centrum van Parijs heb je ongeveer 40 minuten nodig om tot Disneyland Parijs te geraken.

Disneyland Parijs (station ‘Marne-La-Vallée Chessy) bevindt zich op het einde van de A lijn (RER A).

Meer informatie over reizen met de metro (RER) inclusief prijzen.

Met de auto

Disneyland Parijs is gemakkelijk te bereiken met de auto. Het ligt dicht langs grote autosnelwegen. Als je vanuit België komt, dan rij je hoogstwaarschijnlijk langs tolwegen. Gemiddeld kost een enkele reis ongeveer € 16 aan tol. Als je moet gaan tanken en je tankt normaal diesel, in het frans noemt dit gazole. Het is ook mogelijk om tolwegen te vermijden. Dan moet je zeker zijn dat je een volle tank hebt, want veel tankstations kom je niet tegen. Je reist dan een paar uur langer.

Sinds februari 2017 moet je een vignet hebben om in Parijs met de auto te mogen rijden. Dit vignet kost € 4.80 en moet je 4 weken voor je vertrek aanvragen op www.certificat-air.gouv.fr. Als je enkel naar Disneyland Parijs rijdt en je neemt daar de metro naar Parijs, dan is dit vignet NIET nodig. Meer informatie over dit vignet op de website van de ANWB.

Heb je een GPS? Dat zijn dit de gegevens die je moet ingeven:

Boulevard de Parc
77700 Serris / Coupvray
France


Breedtegraad: 48.876077 – Lengtegraad: 2.79646 (Disneyland Paris)

Routebeschrijving

Op de ringweg Antwerpen volg je de borden Gent. Via Gent en Lille ga je via de A1 richting Parijs.

Vanuit het oosten van België volg je de ring rond Brussel en daarna de E19 richting Bergen. Voorbij Valenciennes blijf je deze volgen tot op de A1.

Op ongeveer 25 kilometer voor Parijs, ter hoogte van het vliegveld Charles de Gaulle, neem je afslag 5 richting Marne-la-Vallée. Vanaf hier volg je de borden met Mickey en Disneyland® Paris.
Deze wegen brengen je rechtstreeks naar Disneyland® Paris en er zijn onderweg voldoende borden die je de weg wijzen.

 • Afrit 14: Disneyland® Paris, Bailly-Romainvilliers, Disney® Parken en Disney Hotels.
 • Afrit 12.1: Val d'Europe: Hôtel Elysée Val d'Europe en Adagio City Aparthotel Val d'Europe.
 • Afrit 13: Provins/Serris: Disney's Davy Crockett Ranch®.
 • Afrit 14 richting Hôtels du Val de France voor de volgende partnerhotels: The Algonquin's Explorers Hotel, het Vienna House Dream Castle Hotel, het Vienna House Magic Circus Hotel of het Kyriad Hotel.
 • Afrit 14 volg Golf/Hôtels du Golf voor het Radisson Blu Hotel.

Rijden in Frankrijk

In Frankrijk rijden ze net zoals in België aan de rechterkant van de weg, maar de volgende dingen moet je ook in acht nemen:

 • Voor elke passagier moet je een reflecterend hesje meenemen.
 • Je gevarendriehoek moet je altijd meenemen.
 • Een eerste-hulp kit is niet verplicht, maar wordt aangeraden. Idem voor vervanglampen voor je auto.
 • Heb je nog geen nieuwe nummerplaat? Dan moet je duidelijk je nationaliteit aanduiden op je auto met een sticker.
 • De limiet op de autostrade is 130 km per uur, 110 km per uur voor een dubbele weg, 90 km per uur voor andere wegen en 50 km per uur in het centrum, tenzij het anders aangeduid staat op de borden.
 • Wanneer het regent, wordt de snelheid verlaagt tot 110 km per uur op de autostrade, 100 km per uur op dubbele wegen en 80 km per uur voor andere wegen.
 • Je moet minimum 18 jaar zijn om een auto te besturen en in het bezit zijn van een geldig Europees rijbewijs.
 • Je moet altijd je boorddocumenten meenemen zoals het inschrijvingsbewijs van je wagen, de verzekering en het keuringsbewijs.
 • Op alle momenten moet je je gordel dragen
 • Kinderen onder de 10 jaar mogen niet vooraan de auto zitten.

Met het vliegtuig

De nationale luchthaven van Frankrijk is Charles De Gaulle en ligt op een 25km van Disneyland Parijs. Eens je bent geland, heb je 4 mogelijkheden om naar de parken en hotels te gaan:

 1. Via de Magic Shuttle
 2. Via een taxi
 3. Via het openbaar vervoer (bus, trein, metro)
 4. Via een huurauto

Magic Shuttle

De Magic Shuttle (vroeger VEA) is een busdienst die van je van de luchthaven naar de Disney hotels brengt, behalve Disney's Davy Crockett Ranch. Met de shuttle reis je comfortabel in een bus met airco volledig in de kleuren van Disneyland Parijs. Het vakantiegevoel start meteen!

De shuttle rijdt 7 dagen op 7 met ongeveer 24 diensten per dag en pikt je op aan terminal 2F (aankomsten). De eerste rit vertrekt om 9.20u en de laatste om 19.45u. De prijs ligt rond de 20 EUR per persoon. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar is dit 16 EUR en onder de 3 is het gratis.

Tickets kan je kopen op de luchthaven zelf aan de balie van Magic Shuttle of bij terugkomst in je Disney hotel, maar het beste kan je ze op voorhand online kopen. Dan krijg je ook een korting.

De shuttle stopt ook aan enkele bushaltes voor mensen die in de bepaalde partner hotels verblijven.

Meer informatie over de tijden en de prijzen kan je vinden op de website van Magic Shuttle.

Taxi's

Bij de uitgang van de terminal staan er altijd taxi's klaar die je naar eender welke locatie willen brengen. Let hier wel altijd goed mee op! De prijzen van deze taxi's kunnen verschillen. Vraag daarom altijd eerst naar de kostprijs.

Luchthaven

Als je van de luchthaven komt, dan neem de RER B naar het station ‘Châtelet Les Halles’. Hier stap je vervolgens over op de rechtstreekse metro naar Disneyland Paris (RER A naar station ‘Marne-La-Vallée Chessy’). Voor meer informatie over de metro, inclusief prijzen, zie boven bij 'Met de Metro (RER).

Huurauto

Rij je liever zelf? Dan neem je best een huurauto. Het voordeel hiervan is dat je niet moet kijken naar de tijd en je ook andere locaties kan bezoeken tijdens je verblijf.

Je kan deze wagen altijd parkeren aan een Disney hotel waar voor de meeste hotels het parkeren gratis is (check altijd op voorhand!). De parking aan de Disneyland parken is echter betalend! Tenzij je een jaarpaspoort hebt met de optie parkeren.

Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.